Over Erik van Haren

Vergroot jouw denkkracht naar meer vrijheid, plezier en levensgeluk

Missie

Na ruim 20 jaren voor de klas te hebben gestaan als leraar kreeg ik het waardevolle inzicht dat je als docent pas écht het verschil kunt maken wanneer je voor de klas helemaal jezelf durft te zijn. Door plezier en vertrouwen uit te stralen geef je leerlingen een mogelijkheid om te genieten van een ontdekkingsreis door hun brein. Een gevoel van geluk dat je ervaart wanneer je spelenderwijs en vol nieuwsgierigheid, op zoek gaat naar de waarheid. Dát is wiskundeplezier, de mindset die ik in één woord had gevangen, die me sterkte mijn missie op effectieve wijze te communiceren. Het werd mijn ode aan het leren, waarin ik mijn waardevolle lessen deelde die ik had geleerd, waarvan ik de onderliggende processen met terugwerkende kracht begreep.

Toen ik in 2021 een uitnodiging ontving om een TedX-talk te mogen geven over wiskundeplezier werd het me ineens duidelijk: dit gaat niet alleen over wiskunde, het is een metafoor voor het gehele leven. De drie elementen voor mijn methodiek durven-doen-begrijpen wisselen elkaar op natuurlijke wijze in élk leerproces steeds af. Deze methodiek vormt de basis van Kerngroei en vergroot jouw denkkracht naar meer vrijheid, leerplezier en levensgeluk.

Inmiddels ben ik een HNLP-instituut gestart, waarmee ik mensen die open staan voor verandering en bewuster willen worden van hun vaak zelf opgelegde beperkingen, help Kerngroei te omarmen en laat ervaren dat ze zelf de regie hebben over hun leven.

Erik's TedX-talk over bewustzijn

Hoe een nieuwsgierige en open ontwikkelingsmindset (wiskundeplezier) kan stimuleren tot een natuurlijk leer en groeiproces (Kerngroei)