Wiskundeplezier

Verander je mindset door te durven, doen én begrijpen

Wiskundeplezier

Verander je mindset door te durven, doen én begrijpen

dr. James Tanton

Global Math Project

Een menselijke relatie met wiskunde

“Erik van Haren heeft ons een pad aangereikt om weer in contact te komen met onze menselijke, vreugdevolle relatie met wiskunde. Gesteund door gedegen onderzoek naar het leren van wiskunde, alles gekoppeld aan concrete voorbeelden van wiskunde doen en denken, legt Erik de basis voor het brengen van een verenigde en krachtgevende denkwijze in het wiskundeonderwijs.”

Over de auteur

In dit boek neemt Erik van Haren, dé wiskundepsycholoog, je mee in een reis door het brein. De verbindingen die hij legt tussen pedagogiek, psychologie en (vak)didactiek zijn uniek. Het zet je aan het denken en zal je een vernieuwde blik geven op het leerproces. Een leerproces waarin de docent leidt vanuit verbinding en durft te erkennen dat zijn onderwijs heeft gefaald wanneer hij een leerling met een onvoldoende moet beoordelen. Wiskundeplezier geeft handvatten aan iedereen die zichzelf maar vooral zijn/haar leerlingen wil helpen ontwikkelen.


Erik vat de psychologie die het leren bevordert samen in de drie-eenheid DURVEN-DOEN-BEGRIJPEN, zijn Mathplay-methode die leidt tot Wiskundeplezier. Wiskundeplezier is een mindset, waarmee je je bewust wordt van je eigen denkkracht en waardoor je zelfvertrouwen groeit. Deze methode is makkelijk over te brengen en voelt krachtig aan, als een manier om een grote verscheidenheid aan problemen van kinderen in de wiskundeles ‘op te lossen’.

150.000+

Studenten bereikt

2.500+

Scholen werken ermee

5+ jaar

Toonaangevend in onderwijs

15

Media optredens

Wat andere lezers zeggen...

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Lesgeven is experimentele kunst!
“Lesgeven is een experimentele kunst, maar ik heb nog nooit iemand ontmoet die zo bewust en open experimenteert als Erik. In dit boek, waarin hij zich verbetert en reflecteert op zijn reis, worden wij allemaal beter.”  dr. Gordon Hamilton, CEO Mathpickle
Ms. Nameless
Add Your Stars
Verplichte literatuur op de lerarenopleiding
Hopelijk wordt 'Wiskundeplezier' verplichte literatuur op de lerarenopleiding. Veel dank namens alle schoolkinderen die net als ik moeite hebben met sommen, cijfers en getallen – opdat zij onderwijzers krijgen die daar REKENing mee houden.  Annet de Groot, jeugdboekenrecensent voor o.m. Algemeen Dagblad.
Ms. Nameless
Add Your Stars
Ms. Nameless
Add Your Stars

Overtuigd?