Loslaten om te bloeien

Ik liep van de week door het bos. Het regende en ik zag allerlei blaadjes op de grond liggen. Wat een sombere bedoeling dacht ik, wat een ellende... Het voelde alsof er van alles was afgestorven, de bomen zagen er kaal uit. Ik had zelfs een beetje medelijden met de bomen.

Daarna herpakte ik me en realiseerde ik me dat ik aan het spiegelen was. Want wat zag ik nu? Ik voelde me op dat moment namelijk zelf ook niet zo lekker. En wanneer je bepaalde gevoelens hebt, dan weerspiegel je die vaak in de buitenwereld.

Die boom zal er echt niet verdrietig van zijn dat hij zijn blaadjes heeft laten vallen. Sterker nog, de mest geeft weer energie en de ruimte die ontstaat door het loslaten geeft weer de mogelijkheden tot nieuwe groei. In de lente zal ik de boom zeker weer in bloei zijn staan.

Het was mijn beleving, mijn interpretatie en toen ik hier bewust van werd gaf het me een waardevol inzicht: Loslaten van patronen, dingen die je niet meer dienen, belemmerende overtuigingen, wat niet goed voor je is, biedt ruimte, helderheid, rust en vrijheid.

Hierdoor krijg je focus voor wat echt belangrijk voor je is en stimuleert jouw kerngroei. Nu kan je jouw kerngroeipotentie tot uiting brengen, het kan dan gaan stromen.

Laat de energie stromen door te:

  • Durven (intern): aansterken van jezelf, vertrouwen opwekken en je comfortzone uitgaan. Hoe sterker jouw overtuigingen worden, hoe meer je je eigenwaarde voedt in de wortels.
  • Doen (extern): actie ondernemen, toepassen, zodat je kunt gaan groeien. De manifestaties hiervan zijn zintuiglijk waarneembaar en vergroot jouw eigenwaarde.
  • Begrijpen (bewustzijn): mindfull zijn, reflecteren, analyseren, bewust zijn van de cyclus. Dit bewustzijn versterkt jouw eigenwaarde en maakt je weerbaar.

Door deze cyclus te doorlopen wordt je een magneet voor anderen. Je zal anderen inspireren en gelijkgestemden als een magneet aantrekken.


Heb je interesse om deel te nemen aan de HNLP-practitioner (start februari, nog 2 plekken vrij) of de HNLP-master practitioner (start mei, nog 3 plekken vrij)? Stuur dan een bericht naar kerngroei.eu@gmail.com of een whatsapp naar 06-28765321. Dan nemen we z.s.m. contact met je op

Over de schrijver
Keynote Speaker, HNLP-trainer, auteur, onderzoeker/ontwikkelaar, spelontwerper.
Reactie plaatsen