Durf jij jezelf te laten zien?
21 augustus 2022 

Durf jij jezelf te laten zien?

Deze video gaat over eigenwaarde. Stroomt jouw pure energie of zit er energie vast in stelligheid? Wanneer jij je pure zelf durft te laten zien: kwetsbaar, nederig en zonder oordeel naar de ander; dan zal je er sneller begrip ontstaan en blijft energie oordeelloos stromen. 

Amaterasu

Amatarasu is de Japanse Shinto zonnegodin, die zo'n groot mooi stralend licht was, dat haar ouders haar naar de Hemel zonden om onze planeet te verlichten. Ze was geschokt toen ze zag dat haar broer, de stormgod de aarde schade toebracht en verduisterde. Uit protest verschool ze zich in een grot, waardoor de aarde nog meer verduisterde. De andere goden smeekten haar de grot uit te komen, maar dit was tevergeefs. Totdat op een dag een van de goden een spiegel bij de deur plaatsten. Op het moment dat Amaterasu haar eigen stralende zelf zag, haar potentieel, haar missie, toen nam ze het besluit om uit de grot te komen om haar plek in te nemen.

Iedereen heeft een oneindige bron van pure energie in zich. Door te laten zien wie je echt bent, aan jezelf en aan anderen, kan deze energie gaan stromen. Het is tijd om uit te komen voor wat je werkelijk voelt en waar je echt in gelooft. Dat gaat het best wanneer je je eigenwaarde erkent. 

Hoe vind je jouw eigenwaarde: 

  1. Laat alle oordelen los over jezelf en anderen 
  2. Spreek jouw waarheid, met liefde 
  3. Laat anderen jouw ware zelf kennen 
  4. Vertrouw dat jij goed genoeg bent 
  5. Hoe eerlijker je bent hoe hoger je energie gaat stromen en hoe 'succesvoller' je wordt. 

Om te kunnen groeien moet je ook veranderen en zul je situaties tegenkomen waarbij het minder fijn stroomt. Door bij jezelf te blijven, eerlijk en transparant te communiceren zal je jouw potentieel sneller gaan benutten. Hoe meer je je ware aard durft te laten zien, in harmonie, dan zal je moeiteloos gaan manifesteren. 

Je zult er verstelt van zijn hoe begripvol anderen naar jou zullen zijn. Als dit even niet lekker stroomt, focus je dan op jezelf en erken jouw eigenwaarde. Dit kan door te mediteren, te affirmeren en je te omringen met de voor jou juiste mensen. 

Wil je steun ontvangen in jouw pad van persoonlijke ontwikkeling, of gewoon wat inspiratie, kijk dan eens op www.kerngroei.eu. Je kan daar ook een gratis e-book downloaden: "Drie tips voor een blij brein". 

Met liefde, Erik

Over de schrijver
Keynote Speaker, HNLP-trainer, auteur, onderzoeker/ontwikkelaar, spelontwerper.
Reactie plaatsen